Talo Tohkantie 4:ssä, Tampereella

Ostimme kuvassa näkyvän talon syksyllä 2003. Talo on rakennettu 20-luvulla, ihan tarkkaa ajankohtaa ei ole tiedossa. Kellarikerroksessa on aikoinaan ollut maitomyymälä ja jäätelötehdas. Kellarikerroksesta löytyy lisäksi autotalli (johon nykyajan auto ei mahdu), saunatilat, lämmityssysteemit sekä varastotilaa. 1. kerroksessa meillä on käytössämme 4 huonetta ja keittiö. 2. kerrassa on kaksi huonetta sekä erillinen asunto, joka on vuokralla. Talon remontointi on tarkoitus aloittaa kesällä 2007, kun saamme viralliset rakennusluvat. Julkisivu tulee muuttumaan mm. ikkunoiden osalta, jotka vaihdetaan alkuperäisen näköisiin (nykyiset ikkunat on vaihdettu 60-luvulla "vääränmallisiin"). 

Lisää remonttisuunnitelmista

 

  Kuva-albumi

Kuva-albumiin on kerätty kuvia talon eri vaiheista ja remontista. Ensimmäiset kuvat on otettu 10.9.2003, eli heti seuraavana päivänä, kun ostimme talon. Oheinen kuva on otettu syksyllä 2004 villiviinin punertaessa. Kuva-albumi

Ohessa vanhat pohjapiirustukset. Viimeisimmät piirustukset vuodelta 1970 esittelevät talon suurin piirtein nykytilassa ennen remontointia (piirustuksesta puuttuu mm. kolme wc:tä, jotka rakennettu sen jälkeen). Uusia rakennuslupapiirustuksia ei vielä löydy tämän linkin takaa.
Pohjapiirrustukset

 
  Remontoimme

Vaikka varsinaista remonttia ei ole aloitettu, olemme jotain jo kuitenkin talon suhteen puuhastelleet. Ensimmäisenä avasimme oheisessa kuvassa näkyvän oviaukon. Se on ollut suljettuna ainakin 50-luvulta asti, ellei jo talon rakentamisesta asti. Oven takana ollut yhden huoneen asunto keittiöineen on ollut vuokralla 80-luvulle asti. Ovi oli alkuperäiskunnossa, ja komiaa hirsiseinääkin tuli esiin.

Remonttipäiväkirja

 
  Seudun historiaa

Viinikan historiaa yhdestä ja toisestakin lähteestä.
Aamulehden artikkeli vuodelta 1936. 

Mistä Tohkantie on saanut nimensä:
"Lähempänä oli Tohkan torppa tai asumus ja Tohkan sakea metsä, jonka jäännöstä on ilmeisesti Normaalikoulun vieressä sijaitseva nykyinen ns. Musta metsä. Tohkantie on saanut nimensä torpan mukaan, vaikka tie ei ihan torpalle asti ulotukaan. Tohkan torpassa asui aikanaan Tohkan Arvo, joka Asser Toivosen mukaan toimi työnjohtajana kaupungilla hevosporukassa, joka ajoi jätteitä Mätäsperän kaatopaikalle Pahalammen rantaan." (Järvinen: Viinikan ja Nekalan historiaa)

Nykypäivää
Tampereen alueen veppikamerat

 
  Kartat

Kartta (Eniro)
Kartta (Tampereen kaupunki)
Kartta (020202)
Kartta (Oikotie)
Kartta (Keltaiset Sivut)

Tampereen viistokuvat, kevät 1998

 
  Talon asukit

Sirpa

Jos tiedät jotain talon tai alueen historiasta, niin otan mielelläni lisätietoja vastaan!